Bewonersavond Haatland over camerabeveiliging

Op 25 oktober jl. heeft er in het werkcafé bij Impact een informatieavond plaatsgevonden voor bewoners op Haatland over de in voorbereiding zijnde plannen voor de camerabeveiliging op Haatland. Circa 90 bewoners van het bedrijventerrein waren hiervoor uitgenodigd.

De bewoners zijn tijdens deze avond geïnformeerd over de invulling van het cameratoezicht op Haatland. Het realiseren van een virtueel hekwerk op het terrein betekent ook iets voor de bewoners en hun privacy. 

Ondanks het feit dat er in Nederland op veel plaatsen camera’s zijn, hecht het bestuur van de Stichting Ondernemersfonds bedrijventerrein Haatland er waarde aan om met de bewoners hierover in gesprek te gaan. Belangrijk is dat uitgelegd wordt hoe het systeem gaat werken en welke privacy waarborgen er in het systeem zitten. De inrichting van het toezicht wordt zodanig, dat geen functionaris die belast is met toezicht, beelden zou kunnen maken van de privé omgeving van de particuliere bewoners. Dit kan door de positie van de camera of door afscherming van gedeelten van het beeld in de software. Ook het recht van inzage en gegevenswissing is uitgelegd aan de direct betrokkenen. 

De aanwezige bewoners toonden zich geïnteresseerd en waren blij met de komst van een verbeterde beveiliging met cameratoezicht. Voor hen neemt hiermee juist het gevoel van veiligheid toe. Er is ook doorgesproken over de lijnen van communicatie die gevolgd kunnen worden om vanuit de bewoners van het terrein de signalen op de juiste plek te krijgen.

In de komende periode zullen zowel de bedrijven als de bewoners van tijd tot tijd op de hoogte gehouden worden van de voortgang van het beveiligingsproject op Haatland. Mocht u op voorhand vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de parkmanager via parkmanager@ondernemersfondshaatland.nl

Planning is in het voorjaar van 2024 de plannen te hebben uitgewerkt zodat in het laatste kwartaal van 2024 de camerabeveiliging operationeel kan worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *